Obras

La Generalitat finalitza les obres d’emergència de la L9 del TRAM en la zona del Mascarat

Les actuacions s'han realitzat al llarg de 3 quilòmetres entre l'Olla d'Altea i Calp
Visita del conseller Vicente Martínez Mus a les obres d’emergència de la Línia 9 del TRAM entre l’Olla d’Altea i Calp / Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori

Les obres d’emergència en la Línia 9 del TRAM d’Alacant han conclòs amb èxit, després d’una inversió de tres milions d’euros. La Generalitat Valenciana ha finalitzat aquestes actuacions, executades en la zona del Mascarat, amb l’objectiu de reparar els danys ocasionats per l’incendi de gener.

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha visitat la zona, acompanyat per autoritats com Javier Sendra, Manuel Ríos i Alfonso Novo. També estigueren presents Diego Zaragozí, alcalde d’Altea, els regidors de Calp, Juan Manuel del Pino i Pere Moll, i l’alcalde de Benissa i diputat provincial, Arturo Poquet.

Els treballs, dirigits per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), començaren a l’abril, abastant prop de tres quilòmetres entre les estacions de l’Olla d’Altea i Calp. Aquestes obres han sigut fonamentals per a restablir la seguretat de la infraestructura afectada per l’incendi que tingué lloc entre el 6 i el 9 de gener a les immediacions del port esportiu de Campomanes i el Mascarat.

El conseller ha destacat que “aquests treballs s’han realitzat de manera paral·lela i coordinada amb les obres dels nous viaductes del Mascarat i Algar en la Línia 9 del TRAM”. El pressupost conjunt d’aquests projectes ascendix a 16 milions d’euros, finançats per Fons Europeus.

Aquest octubre, a més, comencen les obres de desmuntatge del pont original del barranc del Mascarat per a instal·lar un nou viaducte. “Una vegada finalitzades les obres de renovació, les unitats dièsel-elèctriques de la Sèrie 5000 podran circular sense transbords entre Dénia i Benidorm”, ha anunciat el conseller.

Detalls de les obres d’emergència

Les obres d’emergència inclogueren la retirada d’arbrat, la mitigació de riscos geològics i la reconstrucció d’un terraplé i sistemes de drenatge. A més, s’ha treballat per a reduir l’erosió en els talussos pròxims al traçat ferroviari.

Actualment, el servei es troba interromput en el tram Altea-Teulada a causa de les obres en els viaductes d’Algar i Mascarat. Durant l’última fase d’aquests projectes, el tall del servei s’estendrà entre Garganes i Calp, preveient-se la seua finalització al desembre.

Substitució del viaducte del Mascarat

El nou viaducte del Mascarat, amb un pressupost de més de 8 milions d’euros, substituirà el pont original construït entre 1913 i 1915, mantenint la seua estètica original.

El nou viaducte, de 43,20 metres de longitud, creuarà el barranc amb una estructura tipus PRATT de característiques similars a les del disseny original. L’actuació també inclou la renovació de la superestructura ferroviària al llarg d’1,5 quilòmetres i la protecció del talús mitjançant malles de triple torsió i pantalles dinàmiques.

Amb aquesta intervenció, la Generalitat Valenciana reafirma el seu compromís amb la millora de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, garantint una infraestructura moderna i segura per als usuaris que viatgen entre l’Olla d’Altea i Calp.