Educación

Més de 400 persones es formaran en música, danses i idiomes aquest curs 2024-2025 a Benitatxell

Les escoles municipals viuen un creixement continuat de l'alumnat
Escola de Formació de Persones Adultes / Aj. Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell ha aconseguit fer de les seues escoles municipals de Formació de Persones Adultes (FPA) i Música i Dansa un dels pilars fonamentals de l’educació i la cultura local. Aquest curs 2024-2025, el nombre de persones usuàries ha superat les 400 per primera vegada, arribant a les 419, una xifra que demostra l’èxit i la confiança creixent en aquestes institucions per part de la comunitat. Aquestes dades reflecteixen un increment del 67% en els darrers tres anys, una fita que consolida aquestes escoles com un referent educatiu en la localitat.

Formació de Persones Adultes

L’Escola de Formació de Persones Adultes ha estat un dels centres amb més increment de demanda. Els darrers tres anys han estat decisius per al seu creixement, ja que ha passat de 102 persones usuàries a 200, gairebé duplicant-se. Només en l’últim any, el creixement ha estat del 25%, amb un augment de 40 alumnes. Això s’explica per l’extensa oferta formativa que inclou des de cursos d’espanyol per a estrangers amb diferents nivells (inicial, mitjà, avançat i perfeccionament), fins a cursos de conversa i alfabetització, així com també classes de valencià A1 per a persones que volen integrar-se millor en la societat local.

Aquesta diversitat de cursos ofereix una oportunitat per a molts veïns i veïnes de la localitat que volen ampliar els seus coneixements, millorar la comunicació i participar de manera més activa en la vida comunitària. Aquest èxit també és un reflex de l’interès creixent per part de la població a desenvolupar habilitats lingüístiques i per la importància de facilitar la integració cultural.

Concert de l’Escola de Música i Dansa | Aj. Benitatxell

Música i Dansa

Pel que fa a l’Escola de Música i Dansa, el seu creixement també ha estat constant i notable. Fa tres anys comptava amb 143 alumnes, i enguany ha arribat als 219, després de passar pels 171 del curs 2022-2023 i els 204 del curs passat. Aquest augment del 67% en tres anys reflecteix la importància de la música i les danses tradicionals per a la comunitat, que cada cop se sent més atreta per aquestes disciplines artístiques. L’oferta educativa inclou des de Jardí musical i Iniciació a la música fins a la formació en instruments com la flauta, el clarinet, el trombó, la dolçaina, així com la percussió i el cant.

Un dels aspectes més destacables és la modalitat de danses tradicionals, que ha guanyat adeptes en els darrers anys, evidenciant l’interès per mantenir viva la cultura i les tradicions valencianes. Així mateix, la formació instrumental es consolida amb conjunts musicals que permeten als alumnes gaudir de l’experiència de tocar en grup, contribuint així a la creació d’un teixit cultural dinàmic al municipi.

En conjunt, 419 persones es formaran aquest curs 2024-2025 a les escoles municipals de Formació de Persones Adultes i de Música i Dansa d’El Poble Nou de Benitatxell, 55 més que el curs passat i 174 més que fa tres anys. Aquestes xifres demostren no només la qualitat de l’oferta educativa, sinó també l’encert de la política municipal de fomentar una educació cultural i accessible per a tots els sectors de la població.