Cultura

Teulada Moraira es prepara per celebrar el 9 d’octubre amb una completa programació

Els actes estan pensats per a persones de totes les edats i inclouen activitats variades, tant culturals com lúdiques.
L'alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, i la regidora de Cultura, Verónica Martínez, posen amb el cartell del 9 d'octubre de 2024. / Ajuntament de Teulada Moraira

Teulada Moraira ha organitzat una àmplia programació cultural per celebrar el 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Els actes estan pensats per a persones de totes les edats i inclouen activitats variades, tant culturals com lúdiques.

Entre els dies previs, fins a l’11 d’octubre, la Biblioteca Municipal de Teulada i la Agència de Lectura de Moraira oferiran l’Auca de Jaume I. A més, hi haurà una exposició de llibres centrada en aquest personatge històric valencià.

Programació especial per als més menuts

El 7 d’octubre, els més petits podran participar en el taller infantil «Construint la ciutat Medieval de Jaume I tridimensional». Aquest taller es farà a les 16:30 hores a la Biblioteca de Teulada i a les 18:00 hores a la Agència de Lectura de Moraira.

El 8 d’octubre, la programació continua amb una desfilada i espectacle de Jaume I. Aquest esdeveniment començarà a les 18:30 hores a l’avinguda de Las Palmas de Teulada, i culminarà a la plaça VIé Centenari amb un emocionant combat medieval.

Celebració del 9 d’octubre

El 9 d’octubre, dia gran de la festivitat, s’iniciarà amb un acte institucional a la plaça de l’Ajuntament de Teulada. Durant aquest acte, l’alcalde Raúl Llobell farà la lectura del manifest commemoratiu. A més, es comptarà amb la participació de les associacions culturals locals, com la Colla El Falçó, la Coral Teuladina, les Danses Font Santa i l’Associació Musical Cultural de Teulada.

A la tarda, a les 18:30 hores, la desfilada i espectacle de Jaume I es traslladarà a Moraira. L’acte començarà al Fortí i acabarà a la explanada del Castell, on es realitzarà un combat medieval.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Verónica Martínez, ha convidat la ciutadania a participar en els actes, agraint la col·laboració de les associacions locals. L’alcalde, Raúl Llobell, ha subratllat la importància de mantenir vives les tradicions i la cultura valenciana en aquest dia tan especial.