Sociedad

‘Clásicas y Modernas’ tanca a Benitatxell el cicle de trobades ‘Ho recordava la més vella del poble’

Aquesta iniciativa a escala estatal té com a objectiu recuperar la memòria oral de les dones majors de diversos municipis
Moment de la sessió / Ajuntament El Poble Nou de Benitatxell

A la Biblioteca Municipal de Benitatxell es va celebrar la tercera i última sessió ‘d’Ho recordava la més vella del poble’, una iniciativa original de l‘associació per a la igualtat de gènere en la cultura, Clásicas y Modernas, que col·labora amb l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell mitjançant un conveni.

L’objectiu principal és recuperar la memòria oral de les dones majors del municipi per enriquir la memòria col·lectiva des d’una perspectiva femenina, històricament invisibilitzada.

En aquesta última jornada, oberta a dones i homes, es va escoltar tant els testimonis de les dones majors com les opinions dels homes sobre el paper que aquestes dones van tindre en la societat i la literatura.

La sessió va ser dirigida per Marina Gilabert, vocal de Clásicas y Modernas i natural del poble, amb la col·laboració de Pepita García, també membre de l’associació, i del regidor de Cultura, Jorge Pascual.

‘Ho recordava la més vella del poble’ és un projecte que es porta a terme a escala estatal en diversos municipis com Verín (Ourense), Banaguás (Huesca), i altres pobles de Madrid i Andalusia. Tot el material recopilat es plasmarà en un treball que serà enviat al Ministeri de Cultura.

L’associació Clásicas y Modernas va agrair la implicació de totes les persones que han participat en aquest projecte, així com la col·laboració de l’European Union of Women Marina Alta i l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell.