Medioambiente

Compromís per Teulada proposa accions urgents davant la mort massiva de pins i vegetació

Col·laborar amb universitats o el monitoratge amb drons per a controlar les zones afectades, entre les accions

Compromís per Teulada ha presentat una moció urgent amb l’objectiu de protegir i regenerar les zones boscoses i el paisatge muntanyós del municipi, alertats per la mort massiva dels pins i altres espècies vegetals.

Una situació que no sols patix Teulada, sinó que és visible en altres punts de la Marina Alta i que segons remarquen els valencianistes es deu al canvi climàtic, la sequera i plagues com el «Tomicus destruens«.

Des de Compromís consideren que és fonamental que totes les administracions actuen de manera coordinada per a previndre una crisi ambiental major, que, segons insistixen, tindria greus repercussions socials i econòmiques.

Els valencianistes mostren la seua preocupació davant un paisatge i una biodiversitat en risc i remarquen que és necessari que l’Ajuntament de Teulada active urgentment un pla d’acció, col·laboració i regeneració per a salvar els boscos de Teulada i Moraira.

Entre les mesures proposades en la moció s’inclou la col·laboració amb universitats per a estudiar les causes de la mort dels pins, el monitoratge amb drons i satèl·lits per a controlar les zones afectades, així com tractaments fitosanitaris per a frenar les plagues.

D’altra banda, també suggerixen crear un pla de repoblació forestal amb espècies autòctones, campanyes de sensibilització per a la població local i els turistes, i la coordinació amb altres municipis de la comarca per a dur a terme accions conjuntes. Així com reclamen el suport tècnic i econòmic de la Generalitat i la Diputació.