Deportes

El CF Gandia rival de la UD Calpe i CD Dénia

El conjunt de La Safor no ix en Tercera Federació i jugarà en Lliga À Punt Comunitat
Jugadors del CF Gandia celebrant un gol / CF Gandía

Este divendres el Jutge Únic de Competicions No Professionals de la Real Federació Espanyola de Futbol ha resolt que la plaça del CF Gandia serà oferida a la UD Rayo Ibense que ha formalitzat la seua inscripció en Tercera Federació 2024-25. El CF Gandia no competiran en tercera per tindre per renùncia la participació en la competició dels clubs gràcies a la seua no inscripció per incompliment dels requisits de participació en la categoria de Tercera.

El mateix jutge determina que siguen les Federacions territorials les que cobriran la vacant generada en la seua Tercera seguint la normativa de vacant per renúncia de plaça. La Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana seguirà l’indicat per la RFEF i se li oferirà la plaça a l’UD Rayo Ibense descendit el passat 30 de juny per l’efecte arrossegue de categoria superior, quan va finalitzar en el 15é plaça en la Tercera.

Així s’exposa en la resolució de la RFEF: «Declarem que correspon a l’equip UD Rayo Ibense, per millor mèrit esportiu, el dret a cobrir la vacant generada en el grup VI de Tercera Federació RFEF». Així es pren esta decisió atesa la normativa del Reglament General de la RFEF (sobre vacants generals) que determina que s’oferix al millor equip per mèrits esportius, començant pels descendits de la seua mateixa lliga. L’RFEF en la seua normativa diferència com es cobrixen les vacants per motius econòmics i quan es cobrixen vacants per renúncia, en este cas s’atén l’article 119 de cobrir vacant per renúncia.

A més l’RFEF accepta oferir una plaça al CF Gandia en Lliga Comunitat 2024-25, per tant, valguda que el club del Guillermo Olagüe puga competir en esta categoria malgrat el deute no resolt amb AFE (validant així també el CD Acero en situació similar). Així ho indica: «Instar el Comité de Competició de Lliga A Punt Comunitat FFCV perquè, en compliment del que s’establix en l’apartat segon de la resolució emesa el passat 8 d’agost pel Jutge Únic de Competicions No Professionals, procedisca a oferir una plaça al CF Gandia en Lliga A Punt Comunitat FFCV.

Així doncs, el conjunt de La Safor tindrà serà rival de la UD Calpe i del CD Dénia amb el que es podran viure dos apassionants partits.