Deportes

Pendents de la vacant deixada per La Nucia CF B

La seua plaça ha sigut oferida al Paterna CF que encara no ha decidit jugar en el grup Sud
Jugadors de la UD Calpe i del CD Jávea saltant al terreny de joc / Javier Zamora

La Liga À Punt Comunitat per a la temporada 2024-25 ha patit un gir inesperat amb l’aparició d’una vacant en el grup Sud, pel fet que La Nucia CF ha optat per no inscriure al seu equip filial, La Nucia CF B. Davant esta situació, la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV) ha pres mesures ràpides per a assegurar la integritat de la competició.

La FFCV ha estés l’oferta per a ocupar la vacant al Paterna CF, que es va distingir la temporada passada, però no va aconseguir ascendir. D’acord amb les normes federatives, la prioritat s’atorga als equips amb millors mèrits esportius de la categoria inferior, una política que busca promoure el mèrit i la competitivitat en l’esport.

Paterna CF es troba ara en una cruïlla, havent de decidir si accepta la inclusió en el grup Sud. Si l’equip declina, l’oportunitat passarà a la UD Paterna, el següent equip amb mèrits suficients per a ascendir. A més, la FFCV contempla la possibilitat de reestructurar els grups, la qual cosa podria involucrar al Paterna CF en el grup Nord i traslladar al SD Sueca al grup Sud, si bé esta alternativa encara està sota consideració.

Amb la comunitat futbolística pendent de la decisió de Paterna CF, la Liga À Punt Comunitat es prepara per a una temporada que promet ser tan intrigant en els despatxos com en el camp. La resolució d’esta situació no sols afectarà l’estructura de la competició, sinó que també podrà influir en la dinàmica de la temporada en el grup Sud.