Sociedad

Tristesa en el món del cinema amb la defunció de Carles Miralles Pastor, propietari de l’Autocine Drive In de Dénia

El sepeli tindrà lloc aquest dissabte, a la parròquia de la Sagrada Família, al Convent de Pego
Carles Miralles Pastor / Facebook Autocine Drive In

El gestor de cinemes i productor Carles Miralles Pastor, fundador, propietari i director de l’Autocine Drive In de Dénia, ha mort aquest dijous, 4 de juliol. Aquest autocine, inaugurat el juny de 1979, és el més antic de tota Espanya.

Natural de Pego, Miralles era membre de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV), de l’Associació Valenciana Audiovisual de Productors Independents (AVAPI) i de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya. El sepeli tindrà lloc aquest dissabte, a la parròquia de la Sagrada Família, al Convent de Pego.

Miralles va iniciar la seua trajectòria professional el 1970, a París, al Conservatoire de Cinema Français, on va cursar estudis de cinematografia. Fins al 1979, va ser ajudant de producció i direcció a la productora francesa Sofracima. Aquell any, el 9 de juny de 1979, va obrir l’Autocine Drive In a Dénia, el més longeu de tota Espanya.

Trajectòria professional

El 1978 va crear una empresa d’exhibició i va tornar al món de la producció amb el documental ‘Green Paradise‘, el videoclip ‘Quina calitja’ de La Gossa Sorda o ‘L’Ovidi, el making off de la pel·lícula que mai no es va fer’.

També ha participat en el llargmetratge dirigit per Imanol Uribe ‘Un Camino bordeado de Rosas Rojas‘ i en les sèries de televisió ‘Las naranjas de oro‘ i ‘El marqués del vino‘.

En la seua trajectòria també figura l’explotació de sales municipals en sessions comercials i de cineclub, concretament del cine Olimpia d’Oliva (des de 1991), el cine Victoria de Pego (1983-2000) i el cine Alambra de Calp (1998-2004). Ha col·laborat, així mateix, en diversos programes de cinema en ràdio i televisió.

També ha estat delegat a París del productor valencià José María Pascual en la pel·lícula de Ricardo Franco ‘Los restos del naufragio‘ i ha estat ajudant de producció i de realització en projectes com ‘Popsy Pop’ dirigida per Jean Herman, ‘Demasiado bonitas para ser honestas‘ de Richard Balducci, ‘Les Hommes‘ de Daniel Vigne o ‘Taxi malva’ de Yves Boisset. En 2001, funda la companyia Aire de Cinema (ADC).