Sociedad

La Bassa dels Arcs de Xaló lluïx amb tota la seua esplendor després dels treballs de rehabilitació executats

L'Ajuntament anuncia noves actuacions en la zona
Obres de la Bassa dels Arcs de Xaló / Amanda Ortolà

L’Ajuntament de Xaló ha dut a terme el projecte de rehabilitació i posada en valor de la Bassa dels Arcs de Xaló. Així ho ha constatat la regidora Lara Avellà, en l’últim ple celebrat en el municipi, esta mateixa setmana.

Està és una actuació subvencionada per la Diputació d’Alacant amb la finalitat de posar en valor el patrimoni local. De fet, esta construcció hidràulica està declarada Bé de Rellevància Local i és un element destacable de l’arquitectura local.

Es tracta d’una infraestructura datada entre finals del s. XVIII i principis del s. XIX. que servia per a arreplegar l’aigua de regadiu destinada al proveïment agrícola d’hortes pròximes. Encara que també té un component emocional, ja que fa molts anys arrere, va ser utilitzada per a donar-se un capbussó, refrescar-se de la calor estiuenca o aprendre a nadar.

Ara, completament seca, crida l’atenció la seua peculiar arquitectura, les seues arcades, construïdes en maçoneria, amb blocs irregulars units amb argamassa de calç.

Les obres han suposat una inversió de quasi 40.000 euros. D’este muntant total l’Ajuntament ha aportat al voltant de 2.000 euros, la resta l’ha subvencionat la institució provincial.

Lara Avellà, ha avançat que des de l’executiu local tenen previst dur a terme més actuacions en la Bassa dels Arcs i el seu entorn, amb la finalitat de recuperar-la com a element patrimonial que és.