Deportes

Dénia celebra la primera edició de la Travessía Les Rotes amb gran expectativa

Els nadadors ja poden formalitzar la inscripció per a la prova del 28 de juliol
Valen Alcalá, amb Pau Escutia i María Bisquert / Javier Zamora

El Club Natació Dénia, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza la primera edició de la Travessía Les Rotes en aigües de Dénia, l’esdeveniment que tindrà lloc el dia 28 de juliol, promet ser una fita per als entusiastes de la natació a aigües obertes. Esta competició, dissenyada per a atraure a nadadors de totes les edats i habilitats, es dividix en quatre categories, assegurant la inclusió i el gaudi de tots els participants.

Valen Alcalà, regidor d’Esports de Dénia, ressalta la importància d’este esdeveniment dins de l’oferta esportiva de la ciutat, destacant que «esta travessia és una excel·lent oportunitat per a consolidar a Dénia com un destí de turisme esportiu, a més de fomentar la pràctica esportiva entre els ciutadans». Pau Escutia, director tècnic del club, assenyala que el projecte ha sigut llargament anticipat i que «finalment es materialitza amb l’esperança de captar l’interés de participants de tota la Comunitat Valenciana i més enllà».

La competició per a adults començarà a les 9.00 hores amb dos distàncies: la “Full Distance” de 3,6 quilòmetres i la “Half Distance” d’1,8 quilòmetres. Les categories infantils seguiran a les 11.00 i 11.15 hores, oferint recorreguts de 600 metres i 200 metres, respectivament, dissenyats especialment per a fomentar la participació juvenil en l’esport.

María Bisquert, presidenta del Club Natació Dénia, expressa el seu entusiasme: «Estem emocionats de llançar esta travessia que aprofita una de les zones més idònies de Dénia per a la natació en aigües obertes. És un esdeveniment que fa temps que volent organitzar i estem segurs que serà un èxit».

Els organitzadors han disposat un sistema de trasllat que minimitzarà l’impacte ambiental de l’esdeveniment: els nadadors podran estacionar en l’aparcament de la Marineta Cassiana i seran transportats al punt de partida en autobusos proporcionats per l’organització. La seguretat dels participants està garantida amb la presència de la Cruz  Roja i el suport de 15 kayaks i tres embarcacions motores que asseguraran el benestar de tots els nadadors durant la prova.

Amb les inscripcions obertes fins al 25 de juliol a través de la web Crono4sports, la Travessía Les Rotes espera convertir-se en un esdeveniment emblemàtic en el calendari esportiu de la Marina Alta, atraient nombrosos participants i promovent un estil de vida actiu i saludable.