Uncategorized

Sota el lema “És fàcil, No és No”, Pedreguer continua enguany amb la seua labor de prevenció contra les agressions sexistes

Pots consultar els Punts Violeta que el municipi ha implementat
Campanya violència de gènere / Redacció

Amb el lema «És fàcil, No és No», Pedreguer reforça la seua campanya de prevenció contra les agressions sexistes, iniciada el 2018. Aquest any, s’ha introduït un nou protocol de prevenció i intervenció davant les agressions sexuals en espais festius i d’oci. L’objectiu és garantir la màxima protecció durant les festes patronals i qualsevol altre esdeveniment festiu.

El passat 11 de juny, es va realitzar una formació impartida per les professionals del Centre Dona 24 Hores de Dénia, en la qual van participar Creama Pedreguer, membres de la comissió de festes 2024 i propietaris de bars i locals. La sessió va establir les pautes i criteris d’actuació que hauran de seguir els locals i les barres de les festes.

Campanya violència de gènere | Aj. Pedreguer
Campanya violència de gènere | Aj. Pedreguer

A més, la regidoria d’igualtat ha contractat professionals expertes que estaran als punts violeta en les següents dates i ubicacions:

Pati del col·legi de l’ALFÀS

– Dissabte 6, de 23:00 a 05:00

– Divendres 12, de 00:30 a 05:00

– Dissabte 13, de 00:30 a 05:00

– Diumenge 14, de 00:00 a 05:00

– Dijous 18 de juliol, de 23:00 a 05:00

– Dissabte 20 de juliol, de 22:30 a 05:00

Plaça de l’Amistat

– Divendres 19 de juliol, de 00:30 a 04:00

A més, la policia local i la regidoria d’igualtat han distribuït més de 60 cartells amb el protocol d’actuació davant agressions sexuals a totes les càbiles, incloent-hi els dies i les hores en què estaran actius els punts violeta durant les festes. A partir de la setmana vinent, els bars i locals d’oci també disposaran del protocol d’actuació i la informació sobre els punts violeta.Aquest any, l’Ajuntament ha creat material de sensibilització, com ara lones amb missatges contra les agressions sexuals i un codi QR que permet accedir al protocol d’actuació en cas d’agressió. Les lones estaran situades a Mestre Serrano, Plaça de l’Amistat i Cal Comes. També s’han produït prop de 600 ventalls amb el lema de la campanya i prop de 1.000 fullets que seran distribuïts per locals, bars i comerços, incloent-hi el protocol d’actuació i missatges de sensibilització.