Sociedad

Teulada Moraira impulsa noves accions contra la violència de gènere amb una inversió de 14.755,65 €

Aquesta iniciativa forma part dels projectes finançats pels fons del pacte d'estat
Ay. Teulada / Redacció

L’Ajuntament de Teulada ha anunciat la seua implicació en la lluita contra la violència de gènere amb una inversió de 14.755,65 €. Aquesta iniciativa forma part dels projectes finançats pels fons del pacte d’estat contra la Violència de Gènere, per al període 2023-2024, segons la Resolució de 17 de juliol de 2023 de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere.

La regidora d’Igualtat, Rosana Caselles, ha expressat la seua satisfacció amb aquestes accions, destacant: «És fonamental que encara treballem en la sensibilització i educació per erradicar la violència de gènere. Els fons rebuts ens permeten realitzar iniciatives que tenen un impacte directe en la nostra comunitat i en la vida de moltes dones.»

Entre les activitats finançades per aquests fons es troben:

– Punts Violeta: Durant les festes de Teulada Moraira, el novembre de 2023 i abril de 2024, s’instal·laran Punts Violeta en les discomòbils, proporcionant un espai segur i de suport

.- Obres de teatre de sensibilització: El novembre de 2023, es representaran dues obres de teatre, ‘Faüla’ i ‘Crash Pum Zas Ñam Guau’, dirigides al públic general i a l’alumnat de l’IES Teulada, respectivament, amb l’objectiu de conscienciar sobre la violència de gènere i les seues conseqüències.

– Vídeo de sensibilització: Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere 2023, es difondrà un vídeo en les xarxes socials per sensibilitzar la població.

– Material informatiu: Es distribuiran materials de conscienciació sobre la violència de gènere.

– Tallers educatius: Entre gener i maig de 2024, es realitzaran tallers sobre afectivitat i sexualitat als col·legis Sant Vicent Ferrer i Cap d’Or, i a l’IES Teulada, adaptats a diferents grups d’edat (6é de primària, 2n i 4t de secundària) per a la prevenció de la violència de gènere.

– Tallers coeducadors: Per als alumnes de primer i tercer cicle de primària, es desenvoluparan tallers que promouen la igualtat de gènere i la coeducació.

Caselles ha subratllat la importància d’aquestes accions educatives: «L’educació és l’eina més poderosa per prevenir la violència de gènere. Treballant des de la infància en la igualtat i el respecte, estem construint una societat més justa i segura per a tots i totes.»