Turismo

La Marina Alta, protagonista del «Bono Viaje 2024»

Aquesta edició ha començat amb força, mobilitzant més de 3,2 milions d'euros durant el seu primer mes
Teulada / Redacció

El programa Bono Viaje 2024 ha començat amb força, mobilitzant més de 3,2 milions d’euros durant el seu primer mes i rebent més de 205.000 sol·licituds, segons ha informat la Generalitat. La Marina Alta, amb destinacions com Dénia, Calp i Altea, destaca com un dels principals beneficiaris.

Durant el gener, s’han registrat 5.336 reserves per a viatjar en el primer semestre de l’any, del 16 de gener al 3 de juny, excloent la Setmana Santa, mantenint un ritme similar al de l’any passat, segons ha indicat Nuria Montes, consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Els municipis de la Marina Alta, com Calp, Dénia i Altea, continuen sent alguns dels destins més populars. L’import mitjà per reserva és de 605,78 euros, la qual cosa ha generat 3.232.447 euros en el sector turístic valencià durant el primer mes. Es preveu mobilitzar més de 25 milions d’euros durant tot el 2024.

Nuria Montes ha destacat que «el ritme de reserves, molt similar al de l’any passat, consolida el Bono Viaje com una eina clau per desestacionalitzar i promoure l’ocupació turística a la Comunitat Valenciana». També ha remarcat que el Bono Viaje té un impacte positiu en altres sectors de l’economia, com el comerç i el transport, i que els seus beneficis podrien multiplicar-se per tres o quatre.La consellera ha avançat que «ja hi ha prop de 53.000 usuaris inscrits en el programa de 2024 i hem distribuït 15.000 bons, xifra que augmenta cada setmana».

La consellera ha ressaltat «l’excel·lent acollida d’aquesta edició» i ha assenyalat que el ritme de sol·licituds és molt alt, passant de les 120.000 sol·licituds de cita prèvia registrades en les primeres hores del programa a les 205.892 actuals.