Deportes

La Marina Alta celebra la seua Primera Mitja Marató de 21k

La cursa que travessarà els municipis de Dénia, Ondara, Els Poblets i El Verger tindrà lloc el 22 de setembre
Regidors i presidents dels municipis i clubs participants / CA Dénia Corre

La Marina Alta es prepara per a acollir la seua primera mitja marató: 21K Marina Alta, una iniciativa impulsada pel creixent interès pel running en la nostra comarca i amb la voluntat de celebrar-se tots els anys. Aquesta nova prova esportiva tindrà lloc el pròxim 22 de setembre, transcorrent per quatre municipis de la comarca (Dénia, Ondara, Els Poblets i El Verger). Enguany el circuit de la prova està organitzada pel Club Dénia Corre amb el suport dels clubs i ajuntaments participants.

Segons ha explicat el regidor d’Esports de Dénia, Valen Alcalà, la decisió de crear aquesta mitja marató naix de l’explosió del running a la Marina Alta. El nombre de corredors i de proves, tant d’asfalt com de muntanya, ha augmentat significativament en els últims anys. La manca d’una prova de mitja marató en ha estat el principal motiu per a llançar aquest esdeveniment, oferint així una nova i emocionant meta per als entusiastes del running. “Esta prova és una oportunitat per a aprofitar el potencial dels nostres corredors i corredores i posar en valor el nostre territori fent esport”.

La cursa tindrà itinerància d’eixida i meta entre els quatre pobles participants. En aquesta primera edició, la sortida i arribada serà a les 8.30 hores en Dénia, concretament al seu Poliesportiu. El recorregut és molt pla, amb un desnivell acumulat de només 106 metres i una distància de 21.1 km. Combina asfalt i parts de terra compacta, especialment a la via verda i el camí de la Molla, oferint un entorn natural privilegiat.

“Utilitzarem la Via Verda que uneix Dénia amb els Poblets, una antiga via de ferrocarril que proporciona un toc distintiu a la prova i redueix al mínim el tancament del trànsit rodat. També passarem per dins dels quatre pobles, garantint així que els veïns puguen animar als corredors al llarg del recorregut” ha explicat Sergi Broniez, regidor d’Esports del Verger.

L’organització de la cursa, amb el patrocini de la Fundació Baleària i ALE-HOP, compta amb la participació activa dels clubs d’atletisme locals, com el Club Dénia Corre, el C.A Sense Pressa del Verger, el C.A. Ondara, i l’Ondara Tri-esport. José Luis Mas, l’alcalde i regidor d’Esports de Els Poblets, ha volgut agrair el treball conjunt i l’organització del Dénia Corre “aquest suport és fonamental per a l’èxit de la prova, aportant experiència i coneixements necessaris per a una organització impecable”.

Regidors dels municipis participants | Dénia Corre

Inscripcions

Els preus de les inscripcions recompensaran els participants de l’última edició del Circuit a Peu de la Marina Alta amb tarifes especials, tal com ha assenyalat Miguel Moreno, de la Directiva del Circuit a Peu de la Marina Alta, amb un límit de 500 inscrits.

Tram 1 (26 de juny – 07 de juliol): 16€ (inscrits al Circuit a Peu Marina Alta 14€)

Tram 2 (08 de juliol – 08 d’agost): 18€ (inscrits al Circuit a Peu Marina Alta 16€)

Tram 3 (09 d’agost – 09 de setembre): 20€ (inscrits al Circuit a Peu Marina Alta 18€)

Tram 4 (10 – 19 de setembre): 22€ (TOTS 22€)

Per la seua part, Lluis Fornés, regidor d’Esports d’Ondara, ha anunciat que les inscripcions estaran obertes a partir de demà, 27 de juny.

Des del Club Dénia Corre afirmen que és difícil fer una estimació exacta dels participants, però esperen que aquesta 21K esdevinga un nou repte per a tots els corredors del circuit anual, així com un atractiu per a corredors de les comarques veïnes. Així, conviden a tots els amants del running a sumar-se a aquesta emocionant aventura i a formar part de la història esportiva de la Marina Alta.