Sanidad

‘Estiu complicat’ en l’àmbit sanitari a la Marina Alta

La Xarxa d’Alcaldies es reunix amb el Comité d’Empresa de l’Hospital de Dénia
Moment de la reunió / Miriam Pagán

“Situació dramàtica” en Urgències, “estiu complicat”. Són alguns dels termes utilitzats per professionals sanitaris i alcaldes en la reunió mantinguda, el dimarts 25 de juny a la vesprada, al saló de plens de l’Ajuntament de Dénia.

La Xarxa d’Alcaldies convocava el Comité d’Empresa de l’Hospital de Dénia.

Sobre la taula, dos motius principals. Per una banda, donar compte de la reunió mantinguda, setmanes enrere, entre l’alcalde i el vicealcalde de Dénia, Vicent Grimalt i Rafa Carrió, amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez. I en segon lloc, conéixer de primera mà les necessitats dels professionals sanitaris; per a poder traslladar posteriorment al mateix responsable autonòmic en una pròxima visita a la qual s’ha compromés a realitzar a la comarca.

La falta de facultatius era un dels temes exposats en la trobada. Sobre aquesta qüestió, els sanitaris presents en la reunió han indicat diversos exemples. Així, de les 10 places en psiquiatria, només n’hi ha tres; i en Urgències, la “situació és dramàtica”, de 28 només n’hi ha 13.

Els professionals sanitaris han indicat que fan falta uns 50 facultatius més pel que fa a cobertura. Al respecte, el president del Comité d’Empresa, Joan Sarrió, ha subratllat que hi ha “molta falta en Urgències, en els Centres Salut” i en especialitats com “Urologia, Nefrologia, Psiquiatria…” i confia que “la Conselleria busque aquesta fórmula per a millorar la cobertura” per a la ciutadania de la Marina Alta.

Sarrió ha assenyalat que “venim d’una gestió que va deixar molt minvat en l’àmbit de professional sanitari, sobretot facultatius i altres categories”, afegint que, la “categoria de facultatiu no l’han pogut recuperar per Conselleria perquè no hi ha en borsa” i per les “dificultats” per a vindre a la comarca des d’altres zones “per qüestions demogràfiques i d’habitatge”.

El president del Comité d’Empresa ha indicat que “esperem que aquesta mesura (la declaració del DSD de difícil cobertura) puga aportar un plus de millora que puga fer que s’incremente aquest nombre de facultatius”.