Sociedad

Arturo Poquet: «La Diputació Provincial d’Alacant invertirà més de 30 milions d’euros en la Marina Alta»

El diputat provincial per la comarca i alcalde de Benissa explica en l'entrevista on aniran destinades les subvencions
Arturo Poquet, alcalde de Benissa y diputado provincial de la comarca / Redacció

La Marina Alta rebrà més de 30 milions d’euros de la Diputació per a finançar obres, despesa corrent i bons consum. Municipis com Benitatxell, Calp, Dénia, Gata, Xàbia, Pedreguer o Benissa es beneficiaran d’aquesta inversió. I precisament amb l’alcalde d’aquest últim hem realitzat una entrevista per a aprofundir més en aquesta matèria.

Arturo Poquet, diputat provincial de la comarca de la Marina Alta i alcalde del municipi de Benissa, ha abordat per als micròfons de Ràdio Litoral els principals assoliments i desafiaments que enfronta la seua administració. Durant la conversa, Poquet ha ressaltat la importància per a la comarca de les inversions dutes a terme per la Diputació d’Alacant pel que fa al Pla Planifica, el Pla +Cerca i els Bons Consum i ajudes socials.

Poquet ha aprofundit en aquests plans i projectes a executar, ressaltant que un dels objectius és «recolzar els municipis més petits i les tres EATIM», ja que sense aquestes ajudes provincials, ha assenyalat, no podrien abordar-se alguns dels projectes: «és una injecció de diners per als municipis més menuts que no tenen la capacitat de poder afrontar aquest tipus d’inversions que són necessàries per als municipis».

En el cas concret de Benissa ha afirmat que rebrà 1,5 milions d’euros, dels quals el 70% està sufragat per la Diputació, i les accions concretes es tracten de: «la segona fase de la pista d’atletisme, una reivindicació històrica, i l’execució del centre multidisciplinari».

L’Alcalde també ha mencionat la importància de la col·laboració amb altres administracions: «És fonamental treballar junt amb la província i la comunitat autònoma per maximitzar els recursos i aconseguir un desenvolupament sostenible».

Finalment, l’alcalde de Benissa ha subratllat la situació del municipi pel que fa als allotjaments turístics: «El 90% de l’economia del nostre municipi ve del turisme així que hem de donar-li la benvinguda al turisme i per ara els allotjaments turístics no són un problema per al municipi, encara que estem preparats per a controlar-los i que siguen legals, perquè el turisme siga respectuós i seriós».