Sociedad

Calp i L’Orxa contrauen matrimoni en un acte simbòlic en defensa de l’amor divers

La ciutat del Penyal celebra el "Calpride 2024" amb un programa d'actes que arranquen el 28 de juny, Dia de l'Orgull
Equip de govern a la presentació del programa / Amanda Ortolà

La ciutat del Penyal mostra el seu Orgull i suport al col·lectiu LGTBIQ+ amb un programa d’actes que sota l’eslògan «Calpride Fall in Love in Calp», arranca el pròxim 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

El pregó del Dia de l’Orgull, presentacions literàries, la marxa de l’Orgull amb batucada, actuacions musicals o xarrades, són algunes de les propostes programades en el marc del Calpride 2024 que es prolonga fins al 3 de juliol. Una iniciativa que s’organitza amb la finalitat de normalitzar la diversitat, reivindicar i lluitar per mantindre els drets del col·lectiu.

Una proposta dissenyada des de diferents regidories, que se sustenta en diversos eixos, des del qual advoca per la conscienciació i la integració de les persones que conformen el col·lectiu, passant per una campanya de promoció comercial per a donar visibilitat a este moviment, fins a la promoció de Calp com una destinació turística “LGTBI friendly”.

A més, destaca, com a acció simbòlica el casament entre Calp i L’Orxa. La boda es va oficiar fa uns dies en el marc de la celebració de l’Orgull Rural, que va acollir la veïna localitat del Comtat, amb la finalitat de donar visibilitat i normalització a la diversitat.

Una iniciativa singular, que com indica el regidor Pere Moll, mostra que existixen moltes maneres d’estimar, però que l’amor, és només amor, i no importa el seu origen.

La programació arrancarà amb la hissada de la bandera LGTBIQ+, en la plaça Colón, a les 11 del matí del 28 de juny. Una jornada reivindicativa que tindrà a la vesprada els actes més esperats, des del discurs d’Andrea Crespo, calpina integrant del col·lectiu, encarregada de fer el pregó del Calpride 2024, per a continuar amb la marxa de l’Orgull des de la Plaça Miguel Roselló fins a la Plaça Colón, per a acabar la jornada amb l’actuació de Les Fellini i la discomóvil DJ’s Hnos Pla.

Els actes continuaran amb les Jornades de Conscienciació previstes per als dies 1, 2 i 3 de juliol, amb la presentació del llibre “You llaure my Universe”, l’obertura d’una exposició i dos xarrades sobre educació sexual i violències discriminatòries.