Playas

Descobreix què signifiquen les banderes que onegen a les platges de la Marina Alta

A més molts són els municipis de la comarca que també han implementat diverses iniciatives mediambiental
Banderes blaves / Redacció

Amb l’arribada de la temporada estival, les platges de la Marina Alta tornen a ser el lloc preferit per a molts banyistes. Aquestes ja lluïxen les distintives Banderes Blaves i Qualitur. Però, què signifiquen aquestes prestigioses banderes i què impliquen per a la ciutat i els seus visitants?

Les Banderes Blaves són un guardó reconegut en l’àmbit mundial, atorgat a platges, ports esportius i embarcacions que compleixen amb una sèrie de rigorosos criteris de qualitat mediambiental, seguretat, educació i accessibilitat. Aquest distintiu assegura que les platges no només ofereixen aigües netes i segures, si no també serveis de primera qualitat per als usuaris.

Per la seua part, les Banderes Qualitur, atorgades per GVA Turisme, reconeixen l’esforç dels municipis per mantenir platges d’alta qualitat amb serveis excel·lents. Aquest distintiu valora aspectes com la neteja de les aigües i la sorra, la disponibilitat de serveis higiènics, la seguretat, les instal·lacions recreatives i la protecció ambiental, a més de garantir l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquestes distincions no només són un reconeixement a les platges de la comarca, sinó també a l’esforç constant dels Ajuntaments i els serveis municipals per garantir unes platges excel·lents. Els criteris per a l’obtenció d’aquestes banderes inclouen des de la neteja i la qualitat de l’aigua fins a la seguretat dels banyistes i la protecció del medi ambient. Això assegura que tant residents com visitants puguen gaudir d’una experiència agradable i segura.

A més de mantenir els estàndards de qualitat, molts són els municipis de la Marina Alta que també han implementat diverses iniciatives mediambientals, com ara programes de conscienciació ecològica, activitats educatives sobre la importància de preservar el medi ambient i mesures per a la reducció de plàstics d’un sol ús a les platges. Aquestes accions ajuden a educar tant residents com turistes sobre la importància de cuidar el nostre entorn natural.