Educació

Trobada del Projecte Europeu 'Her Voice' a la UNED Dénia

El programa es desenvoluparà dimarts,14, i dimecres, 15, amb la intenció és promoure el lideratge femení i la sostenibilitat
Intervenció de la directora del CA UNED Dénia / Redacció

UNED Dénia serà l'escenari del proper trobada del projecte europeu 'Her Voice', que té com a objectiu principal que les dones assumeixin rols de lideratge en igualtat i recursos sostenibles. Aquest important esdeveniment es durà a terme el dimarts 14 i dimecres 15 de maig, i reunirà representants de vuit països europeus: Romania, França, Polònia, Itàlia, Eslovènia, Letònia, Ucraïna i Espanya.

La Càtedra d'Igualtat de l'Agenda 2030 de la UNED Dénia lidera aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de set entitats de diferents països europeus. L'objectiu és augmentar la participació de les dones en l'adopció de polítiques locals que promoguin la igualtat de gènere i la sostenibilitat. Per assolir aquesta meta, s'estan analitzant diversos programes educatius, tutories, oportunitats de capacitació i la creació de xarxes de suport per a dones interessades en aquests sectors.

Activitats i Debats

Durant la trobada, les delegacions seran rebudes pel Ajuntament de Dénia i Xàbia. A més d'intercanviar experiències i coneixements sobre la dona i la sostenibilitat, els participants visitaran projectes sostenibles locals, com Cellers Les Freses.

Dimarts a la tarda, se celebrarà una taula de debat al saló d'actes de la UNED Dénia, i dimecres al matí a Xàbia, es presentarà el projecte 'Her Voice', destacant la convivència i bones pràctiques de les dones a Europa.

Aquest esdeveniment compta amb la implicació de les poblacions adscrites a la UNED Dénia, incloent Xàbia i Benidorm, així com els pobles de la Marina Alta i les ciutats de Benidorm, Altea i Alfàs del Pi de la Marina Baixa. Les jornades conclouran amb un sopar al Reial Club Nàutic de Dénia.

Importància del Projecte

El projecte 'Her Voice' és crucial per incrementar la participació femenina a la creació de polítiques locals verdes i sostenibles, alineant-se amb la estratègia europea per a la igualtat de gènere i la Agenda 2030. També contribueix a iniciatives clau com la Nova Bauhaus Europea i el Pacte Verd Europeu.