Política

5 representants de la Marina Alta al Comitè Provincial d'Unió Municipalista

Són Pepa Masiá i Juan Carlos Parets, de Gent de Dénia; Rebeca Merchán i Juan M. del Pi, de Som Calp; i Mª Carmen Sala, pels Poblets

La Federació de partits independents Unió Municipalista va celebrar el dissabte 26 de maig a Mur d'Alcoi la seva primera reunió provincial d'Alacant. En aquest esdeveniment van participar al voltant d'un centenar de càrrecs públics de partits i agrupacions d'electors de caràcter municipalista de tota la província, entre els quals hi havia els representants de Gent de Dénia: Mario Vidal, Pepa Masià, JC Parets i RC de Bustamante.

L'objectiu de la reunió va ser acordar la formació del comitè provincial i dels comitès dels partits judicials de la província, així com establir les línies de treball i estratègies per als propers anys, fins a les eleccions locals i autonòmiques de maig de 2027.

Durant la trobada, Gabriel Tomàs, regidor a l'Ajuntament de Mur d'Alcoi, va ser elegit coordinador provincial a Alacant, a proposta de FEPAL, la federació de partits locals de la Comunitat Valenciana. A més, es van incorporar al comitè provincial d'Unió Municipalista a Alacant membres de diferents partits, entre els quals cal destacar, a més dels dianencs Pepa Masiá i Juan Carlos Parets, la presència de tres representants més de la Marina Alta: Rebeca Merchán i Juan M. del Pi per Calp, així com Mª Carmen Sala per Els Poblets. Amb la qual cosa la comarca reuneix 5 dels 13 integrants del Comitè Provincial.

La reunió va estar presidida pel president nacional de Unió Municipalista i alcalde de Nules, David García, juntament amb l'alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta de la Diputació de València, Natalia Enguix, i el secretari general de FEPAL, José Juan Server.

Durant la jornada, es va recordar amb afecte el passat 24 de febrer, dia en què es van congregar a Madrid els partits municipalistes d?Espanya, en unes jornades que van comptar amb la participació de prop de 500 representants de partits municipalistes.

El principal objectiu del recent escollit comitè provincial serà formar equips als comitès dels diferents partits judicials de la província, amb la finalitat de treballar de manera coordinada per enfortir la Unió Municipalista a Alacant.

Amb aquesta elecció, els partits independents fan un pas decisiu més per assolir l'èxit de presentar llistes comunes a les properes eleccions municipals i autonòmiques de 2027. És un pas més per aconseguir defensar els interessos dels nostres municipis en institucions superiors com el Congrés Nacional i el Parlament Europeu.