Escombraries Serveis Públics

Vehicles menys sorollosos i més sostenibles per aconseguir un Calp més net

L'Ajuntament i Acciona presenten les novetats de la nova contracta que inclou iniciatives de conscienciació i una nova app
Presentació de les novetats del nou servei de RSU i neteja viària. / Ràdio Litoral.

Calp persegueix ser el municipi més net de tot Espanya. Amb aquesta pretensió responsables polítics al govern local, –l'alcaldessa, Ana Sala, i el regidor de RSU i Neteja, Juan Manuel del Pino-, acompanyats pel Director General de Serveis Urbans d'Acciona, Javier López, han presentat aquest matí la nova maquinària, contenidors i nous recursos que s'aporten al servei de recollida d'escombraries i neteja viària després de la nova contracta que va arrencar el mes de gener passat.

Un servei que pretén ser més eficient i sostenible, i que inclou entre les millores implementades la nova flota de vehicles elèctrics i ecogues, iniciatives de conscienciació ambiental, i la posada en marxa d'una app, “City in Touch”, fomentant així la participació ciutadana per reportar incidències relacionades amb el servei.

 

També s'hi inclouen 5 papereres solars amb sistema de compactadora intel·ligent, que permet buidar-les de forma més espaiada. S'instal·laran als passeigs marítims. I la renovació del 100% dels contenidors, tots ells adaptats al sistema de recollida càrrega lateral.

Així ho ha explicat Javier López.

 

 

Des de l'executiu local han recordat que aquest és el contracte més important del municipi, pel que representa, la quantitat econòmica que comporta, 45 milions d'euros i el temps d'adjudicació, 9 anys.

El regidor Juan Manuel del Pi s'ha mostrat esperançat per aquesta nova etapa per a un servei tan essencial com és la recollida d'escombraries i la neteja viària, i ha llençat un missatge de responsabilitat compartida entre tots, destacant el paper dels ciutadans per aconseguir el repte d'un Calp més net .