Gastronomia

Un xef denier entre els vuit finalistes del XII Concurs de Gamba Roja de Dénia

Federico Guajardo, del restaurant El Carreter, participarà a la fase final, a celebrar el 9 d'abril al Mercat Municipal

La XII edició del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia ha anunciat els seus finalistes, i entre ells figura Federico Guajardo del restaurant 'El Carreter', a Dénia. Aquest prestigiós esdeveniment es durà a terme el 9 d'abril al Mercat Municipal, on vuit destacats cuiners mostraran les seves habilitats culinàries.

Aquest any, el concurs ha aconseguit una notable participació amb 64 xefs i cuiners novells, tant de Espanya com de altres països, competint per un lloc a la final amb les seves innovadores receptes que exalcen la gamba vermella de Dénia. Els finalistes seleccionats són: Víctor Suárez, Cèsar Mogollón, Ariel Mungia, Federico Guajardo, Martín Comamala, Ignasi Carballo, Eugenio González i Cristina Gómez, provinents de reconeguts restaurants al llarg de la geografia espanyola.

El jurat, compost per distingits professionals de l'àmbit gastronòmic com Emmanuelle Baron, Sergio Boix, José Manuel López, Evarist Miralles, Ausiàs Signes, i Diego Mena, ha estat l'encarregat d'avaluar les propostes i seleccionar els competidors per a la fase final. Aquests experts representen alguns dels restaurants més premiats i compten amb distincions com a estrelles Michelin i sols Repsol.

Certamen

Dénia es prepara per convertir-se en l'epicentre de la gastronomia amb la gamba vermella com a protagonista, en un esdeveniment que promet ser una trobada única per a participants, professionals i aficionats a la cuina. La Confraria de Pescadors de Dénia proveirà la gamba vermella perquè els finalistes elaborin els seus plats, que seran avaluats per un jurat d'excepció.

El jurat d'aquest any inclou figures destacades com Carolina Álvarez, Pablo Cabezali, Igor Cubillo, Quique Dacosta, Óscar García, Álvaro Garrido, Andreu Genestra, Maria Gómez, Óscar Molina i Maria Ritter, els qui aportaran la seva vasta experiència i coneixement per valorar les creacions culinàries. Els guanyadors s'emportaran premis en efectiu, a més a més d'una escultura de l'artista Toni Marí.

Organitzat per la Associació d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) i el Ajuntament de Dénia, el concurs emfatitza la importància d'aquest esdeveniment dins del calendari gastronòmic nacional i el seu compromís amb la promoció de talents emergents i consolidats a l'art culinari, especialment a la creativitat al voltant de la gamba vermella de Dénia, un producte gurmet d'excepció.