Política

Més de 30.000 metres quadrats per a la instal·lació d'aules prefabricades a Calp

A la reunió es van discutir dos desafiaments: l'estancament del Pla Edificant i l'escassetat d'infraestructures pel proper curs
Edifici Ajuntament de Calp / Ajuntament de Calp

El divendres 9 de març, durant una reunió a l'Ajuntament de Calp, es van abordar els problemes que enfronta el sistema educatiu del municipi. Amb la presència de representants de la comunitat educativa, autoritats locals i regionals, es van discutir dos desafiaments: l'estancament del Pla Edificant i la escassetat d'infraestructures per al proper curs.

Davant d'aquesta situació crítica, l'Ajuntament va aprovar la cessió d'aproximadament 30.000 metres quadrats de terreny municipal darrere de l'Escola Infantil Silene d'Ifac. Aquest terreny serà utilitzat per la Conselleria per a la instal·lació d'aules prefabricades que allotjaran els estudiants dels centres educatius saturats, així com per a la construcció d'un nou Institut d'Educació Secundària complet.

Tot i la necessitat urgent d'aquesta solució provisional, l'alcaldessa Ana Sala va expressar la seva preocupació davant de la possibilitat que les aules prefabricades es converteixin en una solució a llarg termini, endarrerint així l'execució del Pla Edificant. Tot i això, la representant de la Conselleria va defensar la mesura com una resposta immediata i necessària davant el creixement constant de la població estudiantil al municipi.

A les seves declaracions, l'alcaldessa va reiterar la importància de treballar en col·laboració amb la Conselleria per garantir una educació de qualitat a Calp. «Els nostres estudiants mereixen instal·lacions adequades per aprendre», va afirmar. "Seguirem exigint la licitació dels centres educatius, però és crucial que la Conselleria també assumeixi la seva responsabilitat en aquest procés".