Política

Renúncia de Nerea Mallol a la seva acta d'edil a Ondara

Se n'adonava al ple de la corporació municipal, al qual no va acudir Mallol en trobar-se de baixa mèdica

A l'últim ple ordinari de març, la cregidora per Compromís a l'Ajuntament d'Ondara, Nerea Mallol, presentava la seva renúncia oficial a la seva acta d'edil.

Mallol, que ha estat al capdavant d'importants àrees com Compres i Contractació, Règim Jurídic i Interior, Personal, Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura, citava «motius personals» per a la seva sortida. Durant el seu període de servei de 9 mesos després de ser elegida a les eleccions del 27 de maig de 2023, la seva dedicació al Equip de Govern (Compromís-PSPV) ha estat notable.

Tot i la seva absència al ple, a causa d'una baixa mèdica, el concejal de Compromís, Lluís Fornés; el portaveu del PP, Àlex Hernández; i l'alcalde dOndara, José Ramiro, expressaven el seu agraïment cap a Mallol pel seu esforç i compromís amb el municipi. Específicament, Fornés destacava la complexitat de «fer política local» i la pressió social inherent, emfatitzant la importància de la salut física i mental en aquestes responsabilitats.

La renúncia de Mallol marca l'inici del procediment legal per designar la successora, Àngels Grimalt Vives, qui ja té assignades àrees crítiques de gestió com Igualtat i Dona, Atenció Social i Cultura.