Educació

Coe i Duca, el nou projecte de la UNED Dénia per promoure la igualtat de gènere

La iniciativa introdueix recursos educatius per portar la formació en igualtat a les aules
Presentació Coe i Duca a UNED Dénia / Redacció

El centre UNED de Dénia ha presentat un nou projecte educatiu enfocat a la igualtat de gènere adreçat a nens. La proposta ha estat exposada per representants de la UNED, inclosos Raquel Martí, directora del Centre Associat de la UNED a Dénia; José Monserrat, secretari del centre; Raquel Pérez, coordinadora de formació; i Juan Manuel Lacruz, vicerector de la UNED. Els personatges principals del projecte són Coe i Duca, acompanyats del seu gos Iguali, dissenyats per impulsar la coeducació a l'educació infantil i primària a través de recursos, activitats i jocs que promouen la consciència sobre la igualtat de gènere.

Per desenvolupar aquest projecte, la Càtedra d'Igualtat de la UNED ha dut a terme estudis bibliogràfics i de camp a col·legis de la Marina Alta, incloses avaluacions abans i després de les activitats educatives per avaluar l'impacte en la percepció d'igualtat de gènere entre els estudiants.

Se n'han creat dos llibres: “Coe i Duca busquen un regal” per a educació infantil i “Coe i Duca investiguen les cures” per a primària, tots dos destinats a qüestionar la selecció de joguines basada en estereotips de gènere ia promoure la distribució igualitària de les tasques domèstiques. A més, s'ha desenvolupat una pàgina web i una aplicació mòbil que permeten a nens i famílies interactuar i aprendre amb Coe i Duca, per tal de contribuir a una societat més equitativa i disminuir la discriminació de gènere. El Vicerector de la UNED ha destacat la rellevància del projecte.