Medi ambient

Xàbia reconeix Xavier Aldekoa i Laura Aragó per la seva tasca periodística i mediambiental

Els periodistes han estat guardonats amb el Premi Internacional de Periodisme i Turisme Sostenible
Lliurament del premi / Ajuntament de Xàbia

Dimecres passat 20 de març, Xavier Aldekoa i Laura Aragó es van convertir en els primers guardonats del Premi Internacional de Periodisme i Turisme Sostenible a Xàbia. Aquest reconeixement, nascut de la unió entre la Casa del Mediterrani i l'Ajuntament de Xàbia, té com a objectiu posar en valor el periodisme que promou la consciència sobre el turisme sostenible i la cura del medi ambient.

El lliurament de premis es va fer al saló de plens de l'Ajuntament, on el jurat, integrat per figures rellevants de l'àmbit periodístic i turístic, va lloar el treball d'Aldekoa i Aragó. El seu article «El darrer crit de la Mediterrània«, difós a través de La Vanguardia, va ser destacat pel tractament dels reptes mediambientals del mar Mediterrani.

Els periodistes van agrair el guardó i van emfatitzar la importància d'un periodisme que s'enfronti a les problemàtiques mediambientals. Van destacar, així mateix, el suport rebut per La Vanguardia i la implicació de les comunitats mediterrànies en l'elaboració de la seva reportatge.

Andrés Perelló, director general de Casa del Mediterrani, va assenyalar el valor del premi com a símbol de col·laboració entre institucions i la seva contribució a la preservació de la identitat cultural i ambiental de Xàbia davant de l'avenç descontrolat. Per la seva banda, Rosa Cardona, alcaldessa de Xàbia, va fer èmfasi en la importància de l'article d'Aldekoa i Aragó i la urgència de generar consciència sobre el canvi climàtic i els seus impactes a la zona.