Educació Política

Malestar a Calp per la paralització dels projectes del 2n IES i el nou Gargasindi

L'alcaldessa, Ana Sala, adverteix del "pegat" amb què Conselleria pretén resoldre "l'emergència educativa" que pateix Calp
Reunió amb Educació / Ràdio Litoral.

Des del equip de govern de Calp han mostrat la seva malestar per la manca d'interès demostrada pel Director General d'Infraestructures Educatives de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Rafael Valcárcel, amb què el mes passat es va reunir la alcaldessa, Ana Sala, i la regidora d'Educació, Mariola Mulet, a la recerca de solucions per als projectes del segon IES i el nou CEE Gargasindi.

I és que, malgrat la promesa de Valcárcel d'estudiar els projectes juntament amb els seus tècnics i brindar una resposta les dues setmanes següents a la trobada, l'executiu calpí, denuncia que han transcorregut més de tres setmanes sense que s'hagi rebut cap comunicació per part de la Conselleria.

L'equip de govern lamenta aquesta situació i assegura que malgrat els múltiples intents de contacte durant les darreres setmanes, el problema persisteix sense resoldre's.

Així ho ha exposat, Ana Sala, alcaldessa de Calp.

L'alcaldessa, insisteix que aquest estancament als tràmits burocràtics representa un obstacle significatiu per al desenvolupament educatiu i és imperatiu, afegeix, que es trobi una solució com més aviat millor. A més, reivindica la necessitat de solucions coherents i no “pegats”, denunciant la intenció de la Conselleria d'instal·lar barracons en un solar que ha de cedir l'Ajuntament, i que costarà a les arques municipals més de 3 milions dʻeuros.

Des de l'executiu calpí remarquen que tant el 2n IES com el Col·legi d'Educació Especial són projectes prioritaris. I que Calp es troba a emergència educativa.