Educació Política

L'emergència educativa de Calp es trasllada al debat de les Corts

Gerard Fullana, portaveu de Compromís en matèria educativa, presenta una moció sobre el Pla Edificant
Instal·lació d'aules prefabricades a l'IES Ifach. Arxiu / Ràdio Litoral.

El diputat de la Marina Alta per Compromís, Gerard Fullana, trasllada al debat de les Corts la emergència educativa que pateix Calp. A través d'una esmena a una moció presentada pel PSOE, que serà debatuda avui i votada demà, el portaveu valencianista en matèria educativa sol·licitarà que, com es feia amb el govern del Botànic, l'executiu valencià assumeixi el cost, amb el seu augment pressupostari, de les obres del demandat segon IES de Calp, sempre que la pujada de l'actuació estigui justificada, i no es paralitzi un projecte tan necessari per al municipi.

Amb aquesta petició els valencianistes pretenen que el Consell no paralitzi projectes tan demandats per la comunitat educativa com són el segon IES de Calp, o el nou CEE Gargasindi, també a la ciutat del Penyal. A més, a la proposta s'inclouen altres projectes que pateixen una situació similar com el CEIP Ausias March dels Poblets, també a la Marina Alta, o altres infraestructures educatives de tot el territori valencià, que com indiquen des de la Coalició, estan en risc.

De fet, des de la Coalició valencianista ja han denunciat que el govern que lidera Carlos Mazón ha aplicat una retallada del 40% al Pla Edificant dins dels pressupostos de la Generalitat.

Així ens ho avançava el propi Gerard Fullana.