Esports

El CF Benitachell va dir No al Racisme

La presentació de la campanya va tenir lloc en un esdeveniment que va aprofitar l'energia i l'assistència del públic al camp municipal
Els equips abans del partit van posar amb una pancarta / CF Benitachell

En una clara mostra de compromís social i esportiu, el CF Benitachell ha pres una postura ferma contra el racisme, llançant una campanya commemorativa en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, a celebrar el 21 de març. Aquesta iniciativa, recolzada pel Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, ha ressonat no només entre els membres del club sinó també a tota la comunitat, marcant una fita en la lluita contra la discriminació en l'àmbit esportiu.

La presentació de la campanya va tenir lloc en un esdeveniment que va aprofitar l'energia i l'assistència del públic al camp municipal durant un dels partits de l'equip. Va ser un moment emblemàtic quan els jugadors, units en una sola veu, van posar per a una foto de grup amb una gran lona que declarava la seva postura contra el racisme, col·locada estratègicament al balcó dels vestidors per captar l'atenció de tothom.

Però la campanya no es va aturar aquí. En un esforç per impregnar cada racó de les seves instal·lacions amb aquest missatge d'igualtat i respecte, el CF Benitachell va adornar el centre del camp i diverses àrees del complex esportiu amb cartells al·lusius, recordant a aficionats, jugadors i visitants la importància de mantenir l'esport lliure de qualsevol forma de discriminació.

Aquesta iniciativa reflecteix la preocupació i el rebuig del club i de la comunitat local cap a les actituds racistes que, lamentablement, encara es manifesten en esdeveniments esportius a nivell mundial. En condemnar aquests comportaments intolerables i promoure un ambient de respecte mutu, el CF Benitachell no només advoca per un canvi al futbol sinó que també s'erigeix com a exemple de com l'esport pot ser un vehicle per a la transformació social.

El suport de l‟Ajuntament a aquesta causa subratlla el compromís conjunt de les institucions il‟esport local en la construcció d‟una societat més inclusiva i justa. La campanya del CF Benitachell és un recordatori poderós que el racisme no té lloc al futbol ni a cap altra esfera de la nostra convivència.