Esports

El CD Paidos Dénia va premiar el fair play de Quiles

El tècnic del CD Nueva Elda va tenir reconeixement a la seva esportivitat en el xoc davant dels col·legials
Quiles rebent la placa de mans d'Alfonso Llorca / CD Paidos Dénia

El CD Paidos Dénia va rendir un merescut homenatge a Pablo Quiles, tècnic de la formació infantil del CD Nova Elda, reconeixent així un acte d'esportivitat que ha profundament ressonat en el món del futbol sala. Aquest acte d‟agraïment és un testimoni de l‟impacte que els gestos genuïns d‟integritat poden tenir en l‟esport.

El representant de l'equip col·legial, Alfonso Llorca va entregar personalment a Quiles una placa commemorativa. La inscripció destaca el gest de Quiles durant la semifinal de la Copa Alacant de futbol sala infantil de la temporada 2022-2023. Aquest moment no només demostra el respecte i l'estima que el club denier professa cap a actes de veritable noblesa esportiva sinó també subratlla la importància dels valors ètics a l'esport.

Va enviar als seus nois deixar-se encaixar un gol

L'arrel d'aquest homenatge s'ancora en un moment decisiu durant la semifinal de la Copa Alacant, a la Pista Blava d'Elda. Amb el rellotge marcant els últims moments i el CD Paidos Denia endavant al marcador, un inesperat incident va posar a prova els valors esportius dels dos equips. Un jugador denier va patir un cop accidental, i va quedar immobilitzat a la pista, i tot i que el joc no va ser detingut per l'àrbitre, l'equip de Nova Elda, va anotar el gol de l'empat.

Després de la sacada de centre, Quiles va ordenar als seus nois que es deixessin marcar un gol que va significar el gol del triomf per als dianencs. Aquest gest, que va permetre a l'equip denier marcar el gol decisiu, sacrificant la seva pròpia oportunitat d'avançar a la final, no només mostra un respecte exemplar pel rival sinó que també destaca la importància de mantenir els valors ètics per sobre de la victòria a qualsevol cost.

En un món esportiu sovint enfosquit per la competència ferotge i la victòria sigui com sigui, actes com el de Quiles brillen amb llum pròpia, recordant-nos que la veritable victòria es troba en el caràcter i la integritat.

Aquest homenatge del CD Paidos Dénia a Pablo Quiles Capó no només celebra un acte de joc net; celebra l'essència de l'esport mateix.