Societat Solidaritat

Càritas Calp reivindica l'economia solidària i circular a través dels seus contenidors de roba usada

7 contenidors ubicats a sòl privat perquè l'Ajuntament no ha cedit espai públic on instal·lar-los
Botigues Moda Re de Càritas / Ràdio Litoral.

Càritas Calp ha posat en marxa una campanya informativa sobre el destí i la finalitat social que té tota la roba que es recull a través dels contenidors que l'entitat religiosa té distribuïts pel municipi. Una campanya que arriba després dels infructuosos esforços per instal·lar contenidors de roba en sòl públic, sense que l'Ajuntament calpí els hagi donat el permís necessari per col·locar-los.

Càritas Calp, compta actualment amb 7 contenidors distribuïts en sòl privat que els propietaris han cedit per col·locar-los. Encara que aquest número és insuficient tenint en compte la important tasca social que representa la recollida de sabates i roba usada. Roba i calçat dels que, com explica Andrés Ivars, director de Càritas, es nodreixen els robers d'aquesta organització religiosa, i les botigues Moda Re, que venen a preus simbòlics aquestes peces arreglades.

El Ajuntament de Calp no ha cedit de moment a Càritas sòl públic on col·locar més contenidors, no obstant, adverteixen des de l'entitat religiosa, Acciona, la concessionària de la recollida de residus a la localitat, sí que disposa d'espais per a contenidors de roba, el destí dels quals es desconeix i la mercantil tan sols ha aclarit, es deixa en mans de un gestor autoritzat.

Ivars remarca que la roba i les sabates que es dipositen als contenidors de Càritas, tenen un fi social amb les persones que més ho necessiten, bé a través d'un programa d'inserció laboral de persones en risc d'exclusió, bé venent a preus econòmics les peces recuperades, treballant en l'adequació i la posada a punt d'aquestes peces, o bé donant-les als que més ho necessiten. A més, amb aquesta tasca es treballa a favor del planeta i el medi ambient.

Des de Càritas donen les gràcies a tota la població que continua dipositant la seva roba als contenidors vermells de Càritas Calp o que directament la porten els dimecres al matí al seu local.