Aigua Política

Benissa aprova 12 mesures per afrontar la sequera i estalviar aigua

Una proposta que va ser elevada a ple per Reiniciem Benissa i que va rebre el suport unànime de tota la corporació municipal
Aigua. Arxiu / Ràdio Litoral.

L'Ajuntament de Benissa ha aprovat per unanimitat una proposta presentada per Reiniciem Benissa, que inclou un total de 12 mesures per a l'estalvi hídric, amb les quals fer front a la greu sequera que afronta la localitat i evitar possibles talls d'aigua futurs.

Com va exposar al ple ordinari celebrat aquesta setmana, l'edil Carmen Giner, aquesta iniciativa planteja des d'una campanya de sensibilització ciutadana, així com acords amb el sector turístic perquè els visitants que arribin a Benissa sàpiguen que han de fer un ús responsable de l'aigua, passant per un Pla de xoc davant de fuites i sistemes antics a les instal·lacions municipals, fins a una moratòria en l'aprovació de permisos d'obra per a la construcció de piscines al terme municipal. També suggereix optimitzar recursos del departament d'aigües, dur a terme accions dissuasòries adreçades als que gasten més aigua i fan mal ús dels recursos hídrics.

Escoltem l'edil de Reiniciem, Carmen Giner.

L'alcalde, Arturo Poquet, va reconèixer els efectes negatius que sobre els pous dels quals se subministra Benissa està causant la sequera. Va agrair la proposta de Reiniciem, alhora que va assegurar que s'aplicaran algunes de les mesures i d'altres s'hauran d'estudiar.

Poquet va defensar també les accions dutes a terme des de l'Ajuntament per a afrontar aquest període de sequera i millorar l'estalvi hídric.