Festes Societat

Rebuig rotund als Bous a la Mar des de la Societat Protectora d'Animals de Calp

Des de la Societat Protectora d'Animals aixequen la veu i anuncien que lluitaran contra l'aprovació d'aquests espectacles
Bous a la Mar. Arxiu / Ràdio Litoral

Ràpida ha estat la reacció ciutadana a la intenció, encara pendent d'aprovar, d'incloure en la programació especial amb motiu del Centenari de la Confraria de Pescadors de Calp espectacles taurins de “Bous a la Mar”.

Des de la Societat Protectora d'Animals de Calp han mostrat el seu més rotund rebuig a aquest tipus d'actes, que consideren comporta un maltractament els toros que participen en un espectacle que qualifiquen d'anacrònic. Una tradició superada, que ja no se celebrava a la ciutat del Penyal, i que temen des de la Protectora, es podria recuperar després de la petició traslladada a la Comissió del Centenari de la Confraria, per part d'alguns pescadors.

A l'últim ple de l'Ajuntament de Calp, celebrat la setmana passada, la regidora de Festes, Mariola Mulet, va explicar que aquest assumpte s'elevarà per al debat a la Comissió del Centenari de la Confraria de Pescadors i després passarà al ple de la corporació per a la seva aprovació. L'edil es va mostrar partidària de donar suport a aquesta petició dels membres de la confraria.

Aquesta notícia ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre els que defensen els drets dels animals, que ja han mostrat el seu espant davant la possible recuperació d'un festeig que a moltes poblacions s'està lluitant per eliminar i que hi incideixen, Calp ja havia aconseguit superar.

Des de la Societat Protectora d'Animals de Calp, aixequen la veu i anuncien que lluitaran per tots els mitjans perquè no es recuperin els Bous a la Mar. Així ho apunta Mònica Monjo.