Esdeveniments

Mor un aficionat al ciclisme al punt de meta de la Volta, a la Vall d'Ebo

L'organització de la Volta Ciclista canvia el punt de meta de la 4a etapa després de la mort d'un espectador
Moment de la prova ciclista al pas per la Marina Alta. / Ràdio Litoral

El mort d'un aficionat al ciclisme, aquest dissabte, en què seria el punt de meta de la quarta etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana, a La Vall d'Ebo, ha tenyit de negre aquesta prova esportiva que tenia la Marina Alta i Baixa com a escenari. Segons informen fonts del CICU, l'home, de 57 anys, va patir una parada cardiorespiratòria.

Fins al lloc del succés es va desplaçar un helicòpter medicalitzat, després que el CICU rebés l'avís que hi havia una persona inconscient a la zona de la meta de la Volta. Després d´una primera assistència dels serveis mèdics de l´esdeveniment, l´equip mèdic del SAMU va realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de suport vital avançat, però no hi va haver resposta per part de l´home. El metge va certificar la mort, per causes que va considerar naturals, cap a les 16.50 hores.

Després de conèixer el trist succés, l'organització de la Volta a la Comunitat Valenciana va decidir canviar el punt de meta. I va emetre un comunicat en què lamenta la mort i expressa el seu condol als familiars del mort.

Una prova, recordem que va partir des de Teulada Moraira va recórrer diversos municipis de la Marina Alta, per acabar finalment a l'alt del Miserat, a 15 quilòmetres de la meta inicial prevista, a la Vall d'Ebo.