Medi ambient Pesca

L'ampliació de la piscifactoria davant de les costes de Calp paralitzada

Des de l'executiu confirmen que "greus problemes financers" no permeten fer efectiu el projecte d'ampliació d'aquesta macro granja
Piscifactoria a Calp. Arxiu / Ràdio Litoral.

Calp està pendent de la sentència del TSJ al recurs contra l'ampliació de la piscifactoria davant les costes, presentada el 2022. Així ho han assegurat des de l'executiu local, alhora que han fet públic que la mercantil responsable d'aquest controvertit projecte que ha rebut el rebuig social, s'enfronta a greus problemes per dur a terme l'actuació per a l'ampliació d'aquesta macro granja marina, a causa dels dubtes que el projecte per si mateix ha creat entre els seus inversors, tots ells estrangers.

El regidor de Promoció Internacional i activista ecologista, Marco Bittner, ha assegurat que l´empresa matriu d´aquest monopoli travessa greus problemes financers perquè els antibiòtics, les gàbies i els pinsos costen molts diners ia la mercantil no els surten els comptes. La piscifactoria compta amb autorització de la Conselleria per ampliar fins a les 48 gàbies, però actualment mantenen les 25.

Així ho va exposar Marco Bittner, davant els mitjans de comunicació en la presentació de les Jornades Calp Blau, a celebrar al mes de març, i en què els efectes mediambientals que provoquen les piscifactories, seran un tema a abordar.