Festes Societat

La Comissió del Centenari de la Confraria de Calp decideix no fer Bous a la Mar

L'alcaldessa, Ana Sala, acusa el PP de ser l'instigador de tot l'enrenou social que ha suscitat la possibilitat de fer Bous a la Mar
Espectacle taurí a Calp. Arxiu / Ràdio Litoral

La Comissió del Centenari de la Confraria de Pescadors de Calp ha acordat no celebrar els Bous a la Mar. Així ho van determinar ahir, per 6 vots en contra d?incorporar els bous a la mar al programa de festejos, 4 a favor i 3 abstencions.

Amb aquesta decisió es posa fi al enrenou veïnal que havia suscitat la sola idea de récupérer aquesta tradició, que els opositors van qualificar d'anacrònica i aberrant. De fet, ja s'havia iniciat fins i tot una recollida de signatures contra aquesta possibilitat.

La reunió convocada ahir va servir per debatre com definir el programa d'actes que se celebressin aquest any per commemorar el segle de vida de la Confraria. Entre les possibles activitats a incloure es va plantejar la celebració de Bous a la Mar, alhora que els mateixos membres de la Comissió del Centenari, van mostrar la seva sorpresa per la polèmica suscitada al voltant d'aquesta possibilitat.

La alcaldessa de Calp, Ana Sala, encara que considera que aquest assumpte ja ha quedat tancat i que la decisió presa per la Comissió del Centenari ha de ser respectada per tots, deixa a l'aire una pregunta, a contestar pel PP, al que acusa d'instigador de tot aquest enrenou social.