Serveis Públics

El projecte de recollida selectiva porta a porta arriba a la Vall de Pop

Els informadors mediambientals recorren aquests dies Benigembla i Parcent
Beneïble. Arxiu / Ràdio Litoral

L'interior de la Marina Alta, les poblacions de la Vall de Pop, se sumen al projecte de recollida selectiva porta a porta. Benigembla i Parcent ja han iniciat aquest procés amb què adherir-se al model de recollida selectiva de residus, consistent a deixar les restes a la porta de casa, però separades per tipologia: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta, i en contenidors diferenciats per colors.

Al llarg d'aquesta setmana una parella de educadors ambientals s'encarregarà d'anar informant els veïns de les dues poblacions perquè la posada en marxa d'aquest projecte “porta a porta” sigui tot un èxit arribat el dia de la instauració.

Aquest és un sistema, ja utilitzat en altres poblacions de la comarca com Pedreguer i Orba, i amb ell es pretén millorar el reciclatge dels residus i la seva reutilització. Amb la recollida selectiva de residus porta a porta es pretén complir la Directiva Marc de Residus dictada per la Unió Europea.