Sanitat

El canvi de gestor del DSD aporta el reforçament de la plantilla i una transició ordenada

Valoracions des del Comitè d'Empresa després de complir els primers 15 dies de la reversió del Departament de Salut de Dénia
Hospital de Dénia. / Tino Calvo

L'1 de febrer es va fer efectiva la tan demanada reversió al Departament de Salut de Dénia -DSD-. Han passat just 15 dies d?aquesta data històrica i les primeres valoracions de gestió des del Comitè d?Empresa són positives. Així s'extreu de les declaracions del president, Joan Sarrió.

El president del Comitè d'Empresa del Departament de Salut de Dénia destaca el augment de personal aportat en aquestes primeres setmanes per la Conselleria de Sanitat, especialment a atenció primària, encara que també s'han cobert places vacants a hospitalària. Gairebé 200 sanitaris han reforçat la plantilla a la Marina Alta després de l'arrencada del recuperat model sanitari. «Això és una cosa bàsica», apunta Sarrió, per poder oferir un millor servei al pacient.

Enfront de la fugida de professionals que durant els darrers anys ha patit el DSD, el president del Comitè d'Empresa entén que Conselleria treballa per fer millores laborals que puguin alleujar aquesta problemàtica i augmentin la predisposició dels professionals a quedar-se en aquest Departament de Salut.

La plantilla es mostra a l'expectativa de com actuï la Conselleria, de moment el personal té esperances que Sanitat millori les condicions laborals dels treballadors.

Sarrió remarca que el procés de transició i canvi de gestor està sent ordenat i tranquil. Considera que la població no està percebut un canvi substancial, els usuaris només poden anar notant una atenció millor, segons insisteix el mateix president del Comitè d'Empresa.