Serveis Socials Violència Gènere

Calp comptabilitza un 29% més de casos de violència de gènere

Des de l'Ajuntament donen una lectura positiva de la xifra relacionant-la amb una sensibilització més gran de les víctimes
Reunió de la Taula de Coordinació de Violència de Gènere / Ràdio Litoral.

Calp registra 54 casos actius de violència de gènere, un 29% més que el 2023. Així ho ha donat a conèixer la Mesa de col·laboració i coordinació de violència de gènere, celebrada a l'Ajuntament calpí.

Segons s'ha comentat a la taula, l'increment en les xifres de violència de gènere es deu, entre altres motius, a un nombre més gran de denúncies gràcies al treball de sensibilització i conscienciació dut a terme des dels diferents organismes implicats en la lluita contra aquesta xacra per tal de les víctimes identifiquin el que és violència de gènere i denunciïn.

Així ho constata la regidora de Benestar Social, Itziar Doval, que dóna una lectura positiva a les dades subratllant que les dones cada cop són més conscients del que pot ser un acte de violència masclista.

Dels 54 casos actius, el major nombre correspon a víctimes d'entre 41 i 50 anys amb un total de 19 casos, seguit del rang d'edat comprès entre 31 i 40 anys, amb 15 casos. A més, també hi ha una víctima menor d'edat. Una altra dada rellevant és que en 22 d'aquests casos l'agressor és espanyol, i aquesta és la nacionalitat amb el nombre més gran d'agressors registrada.

Durant la reunió també es va destacar la importància de la formació contínua en tots els professionals implicats tant per a la detecció de possibles nous casos com per contribuir a la conscienciació de les víctimes perquè denunciïn. I en aquest sentit, s'ha ressaltat el caràcter multicultural i la políglota de la població calpina que fa que en moltes cultures arribi a estar normalitzat els maltractaments o qualsevol altre tipus d'agressió contra la dona.

La regidora, ha valorat a més, la coordinació entre els professionals que fan front a aquest tipus de casos.