Urbanisme

El Grup VAPF explica que va tancar el camí a la Muntanya Llarga per motius de seguretat

La promotora va contractar seguretat privada per evitar nous "actes terroristes" com els ocorreguts al novembre
Senda tancada al pas. / Salvem La Vall.

El Grup VAPF, promotor del PAI Medina de Lliber, ha emès un comunicat explicant que, el cap de setmana passat, va bloquejar el camí per la qual tenien previst transitar els participants de la ruta organitzada per la Plataforma Salvem la Vall i va contractar seguretat privada, pel temor a nous «actes terroristes», com els que van provocar l'incendi de maquinària pesant a l'obra el mes de novembre passat.

La constructora adverteix que la Plataforma Salvem la Vall va plantejar un trajecte que travessava sòl de la urbanització Medina de Llíber, de propietat privada, considerant aquesta convocatòria un esdeveniment amb clara intenció de provocar més que per mostrar la biodiversitat de la zona.

Des de la mercantil també remarquen que en aquesta zona s'estan fent treballs d'urbanització, circumstància que, per qüestions de seguretat, els obliga a mantenir el recinte tancat a les persones alienes a lobra.

La promotora també assegura, que va ser el Grup VAPF qui va donar instruccions per permetre l'accés dels excursionistes en considerar que, en comptar amb la presència de la Guàrdia Civil, el seu accés no comportaria cap perill per a l'entorn ni la maquinària, i així, també, evitar que l'esdeveniment acabés en un conflicte.