Sanitat

Davant la reivindicada reversió sanitària al DSD l'1 de febrer

El Consell espera que es faci de forma “ordenada, eficaç i eficient”
Hospital de Dénia. / Ràdio Litoral

Febrer és a tocar i amb ell, el Departament de Salut de Dénia, DSD, gestionat a través d'una concessió administrativa des de la seva obertura, el 2009, passarà, aquest dijous, 1 de febrer, a la gestió pública directa. Amb la reversió sanitària es dóna resposta a una demanda de la ciutadania, dels treballadors i fins i tot dels responsables polítics de la comarca. Un canvi en el model de gestió que el Consell espera que es faci de manera «ordenada, eficaç i eficient» i «consensuada» amb els treballadors.

Cal recordar que la Conselleria de Sanitat va anunciar el 20 d'octubre del 2023 que assumiria la gestió directa del Departament de Salut de Dénia, que dóna cobertura a tota la Marina Alta, en atenció sanitària hospitalària i primària.

La setmana passada el DOGV publicava el decret que regula les condicions laborals del personal del departament davant de l'extinció del contracte per concessió. Això vol dir que, a partir de dijous, el personal sanitari de la Marina Alta s'integrarà a la plantilla del Sistema Valencià de Salut.

Un canvi que tant els usuaris del DSD com els mateixos treballadors sanitaris aniran percebent de forma progressiva, per arribar-hi, aquest és l'objectiu, a igualar-se amb la resta de departaments sanitaris de la Comunitat Valenciana, quant a serveis i característiques. Així ho ha indicat Joan Sarrió, que és el president del comitè d'empresa de Marina Salud.