Política Sanitat

El Consell aprova el decret que regula les condicions del personal del DSD davant de la reversió

La Vicepresidenta Segona de la Generalitat, Susana Camarero, llança un missatge de tranquil·litat als treballadors
Hospital de Dénia. / Ràdio Litoral

En ple compte enrere perquè es faci efectiva la reversió del Departament de Salut de Dénia, el Ple del Consell ha aprovat el decret que regula les condicions laborals del personal d'aquesta àrea de salut i que es farà efectiu després de l'extinció del contracte de gestió de servei públic per concessió, que finalitza la setmana que ve, el 31 de gener. D'aquesta manera, a partir del dia 1 de febrer, el departament de salut de Dénia passarà a ser gestionat de forma directa per la Conselleria de Sanitat i el personal que exerceix la seva tasca en aquestintegrarà a la plantilla del sistema valencià de salut.

En concret, Sanitat crearà més de 1.700 places per integrar el personal subrogat de l'empresa concessionària. Per això, està prevista una inversió de més de 92 milions d'euros, que permetrà garantir la qualitat assistencial al departament de salut de Dénia, segons remarquen des del Consell. A més, la plantilla es completa amb 287 llocs de personal estatutari que ja forma part daquest departament.

A través d'aquest decret es regula el règim jurídic que cal aplicar al personal laboral que assumeix la Generalitat després de la subrogació. De fet, estableix el marc normatiu que determina la naturalesa laboral de la relació d'ocupació, les condicions de treball, així com el fet d'ocupar places de naturalesa estatutària de forma transitòria, sempre que no hi hagi causes legals d'extinció, i la forma de provisió d'aquests llocs en cas de quedar vacants.

Alhora, la norma regula el dret d'excedència del personal estatutari d'institucions sanitàries i dependent de la Conselleria de Sanitat que en el seu moment va optar per aquesta situació.

S'estableix així el marc jurídic necessari per a regular la relació laboral del personal del departament de salut de Dénia una vegada es formalitzi el model de gestió directa per part de la Conselleria de Sanitat.

Des del govern valencià, la Vicepresidenta Segona de la Generalitat, Susana Camarero, ha llançat un missatge de tranquil·litat als treballadors del Departament de Salut de Dénia, assegurant que mantindran les condicions laborals i salarials.