Obres Urbanisme

Calp adjudicarà aquest mes de gener el projecte del tram 6 del vial J

La conclusió del vial J descongestionarà el trànsit i en facilitarà l'accés a les platges
Vial J tram 1 ja executat / Ràdio Litoral

Fins al dia 16 d'aquest mes de gener està obert el termini per presentar propostes per poder executar el darrer tram del Vial J de Calp, el tram 6. Aquest vial serà la futura Avinguda Felip VI. Unes importants obres que l'Ajuntament calpí licita per un import de 2,7 milions d'euros, i amb l'objectiu d'alleujar el trànsit al nucli urbà i millorar-ne els accessos a les platges del municipi.

Durant la segona meitat d'aquest mes s'estudiaran les diferents ofertes presentades, per adjudicar el projecte i iniciar les obres al primer trimestre d'aquest nou exercici. Per la quantia a invertir, el projecte es converteix en una de les actuacions més importants pressupostades als comptes d'aquest 2024 en matèria de millora urbana.

La alcaldessa, Ana Sala, ha qualificat aquesta actuació d'estratègica. Un vial estructurant previst al PGOU des del 1989 que ja és més a prop de ser una realitat.

 

Musealització dels Banys de la Reina

L'Ajuntament calpí es troba immers aquests dies en el procés d'adjudicació de la primera fase del projecte de Musealització dels Banys de la Reina. Una actuació que compta amb una partida econòmica de quasi 500 mil euros.

Amb aquest projecte es pretén posar en valor el jaciment romà de Banys de la Reina, on al segle II després de Crist hi va haver un palau romà, una piscifactoria i diferents dependències per treballar el peix, salar-lo i poder comercialitzar-lo. També es creu que hi ha a les parcel·les annexes altres estances que conformaven el recinte.

L'objectiu del projecte és convertir aquest conjunt arqueològic important en un museu a l'aire lliure. Un espai que ja és visitat per turistes que trien Calp com a destinació.