Obres Patrimoni

Benissa prepara la licitació de les obres a la Casa Torre Tros de les Calcides

Una actuació que compta amb un pressupost de 500.000 euros gràcies a una subvenció supramunicipal
Visita a la Casa Torre Tros de les Calcides. Arxiu / Ràdio Litoral

Benissa preveu en aquest 2024 executar el projecte de restauració de la torre defensiva del s.XVI ubicada a la zona costanera, coneguda com Casa Torre Tros de les Calcides. Gairebé 500 mil euros, destinarà el municipi a la recuperació d'aquesta construcció històrica catalogada com a BIC, Bé d'Interès Cultural. Una actuació que implica recuperar patrimoni i donar servei a aquesta construcció de ledat mitjana que lAjuntament pretén convertir en edifici dús públic.

El projecte dexecució sacaba aprovar. Des de l?ajuntament s?estan preparant els plecs amb l?objectiu de licitar les obres. El alcalde, Arturo Poquet calcula que en un termini de dos mesos aquesta actuació podria estar adjudicada.

Aquest és un projecte que ve de lluny, de fet, com recorda el mateix Poquet, aquest edifici històric ja ha estat objecte d'intervencions d'adequació i millora en ocasions anteriors. A la construcció s'han dut a terme treballs de consolidació i restauració per part del consistori a través d'una Escola Taller entre els anys 2009 i 2011. la Casa Torre del Tros de les Calcides. Concretament està projectada la terminació de la coberta i tancament de façanes, la pavimentació de les diferents dependències, la instal·lació de fontaneria, desguassos i electricitat, habilitació de lavabos, adequació dels accessos, la parcel·la i el tanca perimetral.