Obres

Diputació subvencionarà la restauració de la Casa-Torre del Tros de les Calcides de Benissa

Un “Tresor del s. XVI” que forma part del patrimoni dels benissers

Benissa que invertirà mig milió d'euros a la restauració de la Casa-Torre del Tros de les Calcides. Així ho han fet conèixer els responsables polítics de les dues institucions implicades en aquest projecte, l'ajuntament i la Diputació. La institució provincial subvencionarà el 90% de l?obra, cosa que suposarà un desemborsament d?uns 450.000 euros.

Cal destacar que la torre defensiva del Tros de les Calcides és una construcció de l'època medieval que el govern local tenia l'interès de recuperar per tal de posar en valor allò que consideren un “Tresor del s XVI” salvaguardant el patrimoni dels benissers .

L´alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha assenyalat que, gràcies a la subvenció del departament de Patrimoni de la Diputació d´Alacant, es podrà donar continuïtat a un projecte de recuperació d´aquest immoble declarat BIC des de 1999.

Recordeu que aquesta edificació ha estat objecte de consolidació i restauració per part del consistori a través d'una Escola Taller entre els anys 2009 i 2011.

Alcalde Arturo Poquet:

 

La intervenció proposada ara aspira a mantenir les dimensions, per això no s'altera l'impacte visual de la Casa Torre del Tros de les Calcides. Concretament està projectada la terminació de la coberta i tancament de façanes, la pavimentació de les diferents dependències, la instal·lació de fontaneria, desguassos i electricitat, habilitació de lavabos, adequació dels accessos, la parcel·la i el tanca perimetral.

L'alcalde ha valorat molt positivament aquesta subvenció amb què es podran emprendre tots aquests treballs.