Obres Seguretat Viària

Primers passos de zebra intel·ligents ja en funcionament a Calp

Un projecte que suposa una inversió de gairebé 236 mil euros i que inclou la instal·lació de 18 passos de vianants intel·ligents
Passos de zebra intel·ligents. Calp. / Ràdio Litoral

Les principals avingudes de Calp seran d'ara endavant més segures. Ja s'ha iniciat la instal·lació dels primers passos de zebra intel·ligents per millorar la seguretat viària al municipi. Una actuació, que compta amb un pressupost que suma gairebé 236 mil euros i que es finança a través d'una subvenció emmarcada al Pla +prop 2022 de la Diputació Provincial.

Fonts municipals assenyalen que els vianants que passegin per l'avinguda Exèrcits Espanyols ja podran comprovar la instal·lació d'aquests primers passos de zebra intel·ligents.

En concret ja s'han col·locat quatre dels divuit que es preveu instal·lar, tres a l'avinguda Exèrcits Espanyols i un a l'avinguda Joan Carles I.

Es tracta de passos de zebra lluminosos que detecten el vianant que s'aproxima a l'àrea d'encreuament i il·luminen els extrems de les marques vials horitzontals del pas de vianants i els senyals verticals adjacents, de manera que es provoca una crida d'atenció tant als conductors com als vianants.

S'instal·laran un total de 18 passos de zebra d'aquestes característiques a les avingudes Exèrcits Espanyols, País Valencià, Joan Carles I, Europa, Diputació, Masnou, Casa Nova, Gabriel Miró i plaça Constitució.