impostos Política

Negociacions obertes a la recerca de consensuar solucions a la pujada d'impostos a Benissa

Reiniciem Benissa avança 25 mesures per retallar despeses i incrementar ingressos
Mobilització veïnal contra la pujada d'impostos / Ràdio Litoral

De moment no hi ha un acord que permeti revocar la pujada d'impostos aprovada de forma provisional pel govern de Benissa el mes d'octubre passat (un increment del 45% de l'IBI i més del 50% a l'IVTM). Encara continuen les negociacions entre l?executiu i els grups de l?oposició.

La reunió a què es va comprometre el alcalde, el popular Arturo Poquet, per abordar aquest assumpte que tant preocupa la població, va tenir lloc, com estava previst dimecres a la tarda, però segons lamenta el mateix munícipe, les formacions de l'oposició no van presentar cap proposta alternativa.

Els grups de l'oposició sí que van sol·licitar en aquesta trobada un informe econòmic financer que els orienti a plantejar les propostes que evitin la pujada de l'IBI i de l'Impost de Vehicles de manera tan “desmesurada”. Una documentació amb què complementar la informació facilitada fins ara i que és considerada insuficient, segons indica el portaveu de Reiniciem, Juan Carlos Mut.

Arturo Poquet, per part seva, assegura que manté la seva predisposició a continuar amb les negociacions amb l'objectiu d'arribar a aprovar uns comptes municipals ajustats i que permeti donar continuïtat als serveis públics i dur a terme les inversions que necessita Benissa.

 

Primeres Propostes

Des de Reiniciem Benissa han emès aquest matí un comunicat en què enumeren els 25 accions amb què aconseguir baixar dràsticament la pujada de l'IBI.

La formació planteja una bateria de 25 mesures, que consideren molt més justes i encaminades a fer que la càrrega impositiva no recaigui sempre sobre les persones treballadores, segons indiquen. Una prèvia, expliquen, que completaran quan disposin de la informació econòmica que se li ha requerit al govern local.

Les mesures s'han dividit tant en propostes per retallar despeses, com per augmentar els ingressos municipals. Entre elles, Reiniciem planteja una disminució de sous i les indemnitzacions de l'equip de govern. El cessament dels càrrecs de confiança i cobertura dels dos llocs existents amb personal propi de lAjuntament. Eliminació de despeses supèrflues. Anul·lació de la partida destinada a publicitat institucional. Tot això per reduir despeses. I per augmentar els ingressos, des de Reiniciem Benissa, plantegen la instal·lació de pàrquings a les platges, de pagament per als turistes i gratuïts per als veïns. Assegurar el cobrament de la taxa de l'1,5% dels ingressos al terme municipal a totes les empreses subministradores de serveis. Augment de l'import de la taxa d'aprofitament especial del domini públic per als caixers automàtics bancaris o l'augment de la taxa de guals i el que es paga per la instal·lació de cadafals als bous al carrer, entre d'altres accions.