Educació Infraestructures Política

El projecte del 2n IES de Calp llest per licitar

El ple aprova per unanimitat el projecte bàsic i d'execució del nou institut del municipi
Ple de Calp / Ràdio Litoral

Calp ha donat llum verda al ple celebrat aquesta setmana al Projecte Bàsic i d'Execució del nou Institut d'Educació Secundària per un import de 12 milions 313 mil euros. Un punt de lordre del dia que va tirar endavant per unanimitat de tots els grups polítics de la corporació municipal.

El projecte, redactat pels arquitectes Miguel San Juan i Pablo Peñín, planteja una construcció en forma de L al voltant d'una plaça pública. Una construcció que sorganitza amb escalonaments respectant lentorn i creant un impacte visual agradable.

La proposta arquitectònica estableix tres espais: el destinat a les aules de FP, el de les aules de secundària i batxillerat i l'àrea d'administració i sales multiús (cafeteria, biblioteca, etc), de manera que es podrà accedir de manera independent a cada un daquests espais. 

El futur centre comptarà amb gimnàs, zona esportiva i zona d'horts urbans. També disposarà de cafeteria i aula polivalent. Un espai dissenyat lliure de barreres arquitectòniques.

L'esborrany d'aquest projecte ja va ser presentat fa uns quants mesos a la comunitat educativa i es va establir un període per fer aportacions. Un cop aprovat el projecte al ple, des de l'Ajuntament es pretén agilitzar tots els terminis perquè el segon institut sigui una realitat com més aviat millor. El graó següent, després de rebre el vistiplau de Conselleria, és licitar les obres.

La regidora d'Educació Mariola Mulet, va remarcar en el transcurs de la sessió, que aquest és un pas més en un llarg procés.

Des de l'executiu local, la alcaldessa, Ana Sala va lamentar tots els retards que ha patit aquest projecte tan necessari per a la localitat i va sol·licitar agilitzar els tràmits perquè es pugui licitar ben aviat.

Aquesta és una actuació inclosa al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb què donar resposta a una demanda històrica de la localitat i aconseguir descongestionar l'únic institut que hi ha a Calp, l'IES Ifach, construït per a uns 500 alumnes i en què cursen els estudis més de 1.000.