Homenatge Política

Calp declararà el 2024 any dedicat als 100 anys de la Confraria de Pescadors

Proposta que s'eleva a ple, juntament amb la creació d'una Comissió Commemorativa
Port Pesquer de Calp. Arxiu / Ràdio Litoral

Calp elevarà al ple del mes de desembre, convocat per demà dimarts, dia 12, l'aprovació de la declaració de l'any 2024, Any dedicat al Centenari de la Confraria de Pescadors. Un col·lectiu clau de l´economia tradicional de la ciutat del Penyal, localitat abocada al mar amb arrelament mariner. A més, en aquesta sessió, es donarà llum verda a la creació d'una Comissió Commemorativa.

D'aquesta manera, l'Ajuntament pretén donar la importància que mereix aquest aniversari, un segle de vida de la Confraria de Pescadors. Va ser un 6 d'abril del 1924 quan es va presentar el reglament del Pòsit de Pescadors davant el Govern Civil de la Província amb una finalitat social i protectora de la classe marinera. Una efemèride que la Confraria i els responsables polítics gesten des de fa uns quants mesos, per tal de reconèixer aquest col·lectiu i donar un nou impuls al sector pesquer a la localitat.

La alcaldessa de Calp, Ana Sala, ja va avançar que entre les propostes que s'inclouran al programa es troben sol·licitar un cupó de l'Onze commemoratiu i reprendre el projecte d'instal·lar una escultura a l'accés al port.

Una iniciativa que ja compta amb partida pressupostària als comptes del proper exercici, 125.000 euros. Document econòmic que va ser aprovat provisionalment fa unes quantes setmanes.

Així ho van anunciar Ana Sala, alcaldessa de Calp i Ximo Perles el portaveu de l'executiu local.

Una sessió en què també s'eleva per a la seva aprovació Projecte bàsic i d'execució per al nou Institut d'Educació Secundària a la localitat. Un projecte que té un import estimat de 12,3 milions dʻeuros.

La convocatòria plenària està prevista per demà dimarts, a partir de les 17 hores, al saló de sessions de la casa Consistorial, i també es podrà seguir pel canal de YouTube de l'Ajuntament.