Obres Serveis Públics

Benitatxell inverteix 50.000 euros per millorar les instal·lacions de la piscina municipal

Els treballs aconseguiran optimitzar l'eficiència energètica i millorar la qualitat de l'aigua de bany
Obres a la piscina municipal de Benitatxell / Ràdio Litoral

El Poble Nou de Benitatxell inverteix 50.000 euros a la piscina municipal per millorar l'aigua de bany, la temperatura i l'eficiència energètica. Així ho han fet públic fonts municipals. Aquestes són unes actuacions que se sufragaran a través d'una subvenció del Pla +Esport de la Diputació d'Alacant i que abordaran feines per a la renovació del sistema de filtració de l'aigua i climatització. La concessionària dels treballs és iPool Center Piscina i SPA, SL

Una de les actuacions principals d'aquest projecte és la renovació del sistema de filtració de la piscina per millorar les condicions de l'aigua de bany i facilitar-ne el manteniment, atès que la localització dels filtres actuals dificultava els treballs necessaris.

També s'estan instal·lant dos nous grups de pressió amb variador de freqüència integrat per al sistema de filtratge; es canviarà la bomba de recirculació del primari de lintercanviador de plaques, que permetrà la millora de la transmissió de la calor a laigua, i es millorarà laïllament tèrmic de les conduccions del sistema descalfament de laigua.

Aquests treballs donen continuïtat al pla de millora de la piscina municipal, les necessitats de les quals es van identificar gràcies a una auditoria tècnica realitzada a l'abril de 2022 que tenia per objecte analitzar l'eficiència energètica de la instal·lació.

Amb aquestes darreres actuacions s'aconseguirà una millora de la qualitat de l'aigua de bany i de l'eficiència energètica del sistema d'escalfament de l'aigua i reduir les emissions de CO₂ i la factura energètica. Alhora, s'aconseguirà l'optimització de les condicions de treball i la seguretat dels operaris de manteniment.

Així ho ha explicat Javi Cabrera, que és el regidor d'Esports de lAjuntament de Benitatxell.